Топ шеги за деня на лъжата за всички времена

1. Шведското бране на спагети през 1957 година

Уважаваното шоу за новини „Панорама” по BBC обявява, че благодарение на мекия климат шведските фермери се наслаждавали на добра реколта от спагети. Много хора се обадили в BBC, за да разберат как да си отгледат свое собствено спагетено дърво. Дипломатичният отговор бил: „поставете спагети в консерва от доматен сок и се надявайте.”


2. Цветна ТВ през 1962 година

Тогава е имало само един телевизионен канал в Швеция, излъчван в черно-бяло. Там съобщили на 1 април, че телевизорите могат да се пренастроят на цветни само като се постави найлон върху екрана им. Стотици повярвали.

3. Алабама променя стойността на Пи през 1998 година

Вестникът „Нови мексиканци за наука и разум” съдържал статия през април, че в щата Алабама се гласувало да се промени числото Пи (3.14159) и стойността му да стане кръглата 3.0. Разпространена и чрез Интернет, новината накарала много хора да се обадят бесни в редакцията.

4. Хамбургер за левичари през 1998 година

Бургер Кинг публикувал реклама на цяла страница на USA Today, че новото им меню включва левичарски хамбургер (специално за 32 милиона американци, служещи си с лявата ръка). Всичко било същото, но извито на 180 градуса за по-голямо удобство. Хиляди клиенти се хванали и си поръчали вкусотията за левичари, а десничарите поискали „старата версия” на бургера.

5. Летящи пингвини през 2008 година

BBC обяви, че за сериите си „Чудеса на еволюцията” са филмирали пингвини, летящи във въздуха. Според научния канал те летели до Южна Америка, където да се сгреят на тропическото слънце. От BBC дори създали фалшиво (ето как са го създали) видео на феномена.

За Мария Николова

Прочети още

Igri Licenzirani 01

Какво представляват хазартните игри от лицензираните онлайн казина в България?

Хазартът без съмнение може да се нарече най-популярната форма на забавление в интернет пространството. Въпреки …

2 Мнения

  1. mi tia avtorkata e kato albanski reotan…… hahah

  2. Тази статия много ми напомня на една, която четох в yahoo миналата година…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *