РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Областна администрация Габрово

Уважаеми потребители,


Добре дошли в официалната уеб-страница на Областна администрация – Габрово. Надявам се, че тук ще откриете информацията, която Ви е потребна по най-бързия и достъпен начин.Тук ще може да се запознаете с историческото развитие на област Габрово, с природните дадености и икономическото развитие на региона.Тук ще откриете дейностите, които се осъществяват от администрацията и услугите, които предлага тя за физически и юридически лица.
Създадохме този сайт с идеята да съкратим разстоянието между гражданите и администрацията и да направим нашата работа по-прозрачна, популярна и достъпна за Вас.
Светът върви с много бързи крачки напред по отношение на информационните технологии, затова като областен управител на Е – област Габрово се радвам, че ние продължаваме да се развиваме и усъвършенстваме постигнатото, с единствената цел – да сме в полза на Вас, нашите потребители!

 

Областен управител на област с административен център Габрово

102 хиляди са бюлетините за изборите за народни представители

При строги мерки за сигурност в Областна администрация- Габрово днес пристигнаха хартиените бюлетини за вота на 9 юни 2024. По-рано тази седмица бяха доставени и ролките за машинно гласуване. 101 хил. са бюлетините за изборите за Европейски парламент, 102 хил. са тези за вота за народни представители в 50-тото Народно събрание. Ролките и бюлетините се разпределят до четирите общини от област Габрово по предварително изготвен график.

прочети повече

Кулинарна надпревара за най-вкусна баница в ПГТ „Пенчо Семов“

    8 отбора от ученици, учители, родители и представители на различни институции премериха сили в кулинарната надпревара "Нашето предизвикателство", която се проведе днес в ПГТ"Пенчо Семов". Задачата им бе да приготвят любимо българско ястие- баница. Събитието се проведе в рамките на инициативата "От връстници за връстници", а всички участници получиха грамоти от председателя на Общинския съвет по наркотични вещества Габриела Йосифова. Заместник областният управител Иван Любомиров уважи проявата, като се запозна с обновените работни помещения, в които възпитаниците на гимназията се...

прочети повече

Отбори от 9 училища се включиха във „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“

Над 40 деца от девет училища от общините Габрово и Севлиево участваха в състезанието „Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, което се проведе днес в парк „Маркотея“. Проявата бе организирана от Областна дирекция на МВР и Превантивно-информационния център по зависимости, с подкрепата на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата, Община Габрово, Регионално управление на образованието, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“.Своите поздравления към участниците отправиха Даниела Маринова – заместник-областен управител и председател на ОКБДП-Габрово, директорът на ОДМВР-Габрово...

прочети повече